Дата: 01 Мар 2016
Латинско наименование: Juglans regia Linn.
Санскрит/Индийско наименование: Akschota
Основна информация:
Когато се консумира суров, орехът има редица терапевтични свойства. Последни проучвания показват, че орехът съдържа голямо количество мастни киселини, които са известни със свойството си да намаляват нивата на триглицеридите. Орехът съдържа и други подхранващи вещества като Вит. В, Е и фибри. Освен ядката, черупките на ореха се използват като ексфолиращи микрочастици с антисептични и стягащи свойства. Ядките на ореха също се използват в различни ексфолианти.
Орехът е богат на Вит. В, Е, фибри, магнезий, протеини и други подхранващи вещества.
Основни ползи
- Орехът намалява нивото на холестерола.
- Ядките на ореха се използват като ексфолиращи агенти, които почистват и елиминират токсините.
Изполва се в:
Все още няма коментари
Остави мнение/коментар