Дата: 22 Фев 2016
Латинско наименование: Elettaria cardamomum (Maton) (Zingiberaceae)
Санскрит/Индийско наименование: Ela
Основна информация:
Често пъти кардамонът бива наричан „кралицата на подправките“, тъй като се използва за овкусяване на храна в много страни. В допълнение на това, билката има няколко здравословни ползи. Действа благоприятно при запек и разтоварващо на жлъчката. Използва се и за облекчаване на инфекции на венците и зъбите, при болки в гърлото и бъбречни заболявания.
Основни ползи:
- Кардамон се използва за облекчаване на стомашни заболявания, киселини и подуване.
- Освен, че предотвратява инфекции на венците и зъбите, билката се използва за премахване на лошия дъх.
- Кардамонът е диуретично средство и премахва натрупаните токсини в тялото.
Съдържа се в:
Все още няма коментари
Остави мнение/коментар