Дата: 22 Фев 2016
Латинско наименование: Syzygium aromaticum (Linn.) (Merrill. & Perry.) (Myrtaceae), Caryophyllus aromaticus (Linn.), Eugenia caryophyllata (Thunb.), E. aromatica (Kuntze.)
Санскрит/Индийско наименование : Lavangaha, Laung
Оснвна информация:
- Произходът на карамфила е от Индонезия. В Азия съществува повече от 2000 години. Билката се използва като освежител за уста от векове, въпреки че преди всичко се използва за овкусяване на храната. Днес Зинзибар е водещ производител на карамфил.
- Карамфилът е известен с многобройните си медицински предназначения. Отвара от билката облекчава махмурлук. Локално приложение на етеричното масло допронася за възстановяване на болки в тялото и възпаления. Билката е отличен източник на манган, Вит. С, Вит. К и диетични фибри. Богата е на калций и магнезий.
Основни ползи:
- Обезболяващите и противовъзпалителни свойства на карамфила допринасят за облекчаване на ставни и други болки.
- Предотвратява образуване на кръвни съсиреци в организма.
- Проучвания доказват, че карамфилът стимулира до три пъти активността на инсулина в организма, което го прави ефективен в борбата срещу диабета.
Съдържа се в:
Все още няма коментари
Остави мнение/коментар