Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

ПОДОБРЕНИЕ НА СЕЗОННАТА РЕСПИРАТОРНА АЛЕРГИЯ С АМРИТ КАЛАШ МА5, АЮРВЕДИЧЕН ИМУНОМОДУЛАТОР

ПОДОБРЕНИЕ НА СЕЗОННАТА РЕСПИРАТОРНА АЛЕРГИЯ С АМРИТ КАЛАШ МА5, АЮРВЕДИЧЕН ИМУНОМОДУЛАТОР

Институт за аюрведически изследвания и Катедра по физиологични и биологични науки, Международен университет Махариши, Феърфийлд, Айова 52556; Аюрведически здравен център Махариши, Ланкастър, Масачузетс 01523

  • Методи: Проведено е двойно-сляпо, рандомизирано, плацебо-контролирано проучване на аюрведичен билков имуномодулатор, Maharishi Amrit Kalash 5, за да се определи неговата ефективност при управлението на сезонната респираторна алергия (сенна хрема). Дневник за симптомите, широко използван в изследователските протоколи за алергии, беше използван за измерване на симптомите и употребата на конвенционални антиалергични лекарства. Четиридесет и шест участници бяха подбрани по двойки по пол, възраст и тежест на симптомите по време на едноседмичен базов период в средата на май, в началото на сезона на тревния прашец в югоизточна Айова. След рандомизацията на групи плацебо и експериментална група, участниците приемаха своите таблетки два пъти дневно, като продължаваха да записват симптомите и употребата на лекарства през едномесечния период.
  • Резултати: Едностранният t-тест на логаритмичните резултати от симптомите разкри значителни разлики през три или четири експериментални седмици, с по-ниски средни резултати за симптомите на алергия в групата, приемаща Maharishi Amrit Kalash, през всичките четири седмици на проучването (седмица 1: p=0.14, седмица 2: p=0.097, седмица 3: p=0.025, седмица 4: p=0.025). Няма разлики в началния етап (p=115). Най-значителните средни разлики между двойките се наблюдаваха през първата седмица, когато бяха отчетени най-високите нива на полени и най-голяма тежест на симптомите.
  • Заключения: MAK 5, известен имуномодулатор, изглежда намалява симптомите на сезонната респираторна алергия.

Може да закупите тук

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари